Alle skal have en blog. De er så hotte lige nu. Derfor skriver jeg også på det indiske net. Herunder er tekster, som jeg i dette nu synes er relevante for et eller andet.

Monday, October 15, 2007

The Berlin Diaries

Mod alle odds er vi ankommet til Berlin. Koordinaterne fremgår herunder. Turen bød på strabadser i form af manglende papirer og generel træthed. De manglende papirer blev løst ved insmigren sig hos bureaukraterne i hjemlandet. I hvert fald midlertidigt. Hjemrejsen er endnu indhyldet i uvishedens frustrerende slør. Måske tyr vi til det velkendte og elskede tog, ifald vi nægtes adgang til zeppelineren mod København. Den tid den sorg.

Berlin er en smuk stad, set fra oven. Turens yderligere strabadser (træthed) er kun nys overvundet ved hjælp af søvn, Pellegrino og Erdnüsse. Men så meget kan vi da berette: selvom de indfødtes transportnet er ganske velfungerende, har de en tendens til gentagelser. Om det er fordi tysken er ramt af guldfiskens korttidshukommelse, vides ikke. Personligt tror jeg blot, de er glade for ordet Bitte*. I hvert fald siges det ofte i der U-Bahn, gerne efterfølgende en eller anden form for kommando. Minimum, men slet ikke kun, to gange pr. stop, og fra Rudow U-Bahn til Fehrbelliner Platz er der mere end tyve stop. Selvom damen lyder venlig (og bestemt - det er jo Tyskland), kan man ikke andet end tro, at det er en del af en form for indoktrinering, der skal sikre, at alle opfører sig ordentligt, når de farer mit U-Bahn.

Men, så længe man siger Bitte kan man åbenbart forvente, at ting bliver gjort for een. Denne tese vil vi afprøve i den kommende uge.

Vores koordinater her som lovet her:


Vis stort kort

Flere informationer følger, når de er indhentet og har været gennem en første behandling.

* Studier i tyskens tale har vist, at "Bitte" betyder, "eller jeg skyder dig!" Dette er velkendt også fra andre studierejse [Donnis 2002, ...]

No comments: